Не е въпросът дали бих станал или не премиер. Въпросът е какво трябва да правят институциите. Омбудсманът трябва да започне едни дискусии с организаторите на протестите и да обсъдим исканията им. Това заяви Константин Пенчев в  предаването "България говори"  по Нова телевизия.

Най-големият проблем на политическите администрации е, че  се казва "това не може да стане". Всичко може да стане, ако има воля. Това го забранява Конституцията или някой закон - не е така, разберете го, трябва воля. Ще има обществен съвет към служебното правителство, а не към другото, защото го няма в Конституцията, обясни Пенчев.

Мога да кажа, че не съм бил достатъчно настъпателен в неща, които се поставят непрестанно - като такса смет, и електронния регистър за кучета. Мисля, че омбудсманът не трябва да е агресивен, смята той..

Трябва да има здрав разум в сметките за ток и за парно. Искам да премахнат таксата за сградна инсталация, защото нямаш радиатори, а плащаш - това е пълен абсурд, допълни още Константин Пенчев.

Пенчев бе категоричен, че служебният кабинет няма правомощия, а и време, за да се занимава в ревизия на кабинета на ГЕРБ. Хората са на улицата и видяха своята сила.