Баскетболистите от НБЛ проявиха огромен интерес към конкурсите, които и тази година ще красят Мача на звездите, който ще се проведе на 30 март в зала “Арена Армеец”. Състезанията за тройки, забивки и умения ще направят още по-интересно и вълнуващо шоуто.


Общо 26 играчи са изявили желание да се включат в конкурсите, като 12 от тях ще си оспорват приза за "Най-добър стрелец". Тук претенденти са Бранко Миркович, Емил Бинев, Тери Смит и Антъни Гуджино (Рилски спортист), Брандън Хийт, Веселин Веселинов и Божидар Аврамов (Лукойл Академик), Мартин Маринов и Урош Петрович (Балкан),  Чавдар Костов (Левски), Реджи Холмс (Берое) и Тенчо Тенчев (Младежите).


Конкурсът за забивки се провежда в паузата на самия мач и е изпълнен с атрактивни изпълнения. В битка за титлата “Майстор на забивките” уменията си ще покажат Павел Маринов (Лукойл Академик), Станимир Маринов (Балкан), Станислав Цонков (Черно море), Майкъл Харт (Берое), Тери Смит (Рилски спортист), Стивън Ноузуърти (Черноморец) и Неманя Милошевич (Ямбол).


В конкурса за умения качествата си ще покажат миналогодишият победител Станислав Говедаров (Ямбол), както и Уил Уолкър (Берое), Брандън Хийт (Лукойл Академик), Кирил Райков (Черноморец), Деян Карамфилов (Младежите), Венцислав Петков (Левски) и Томас Масамба (Лукойл Академик).