БСП ще стане първа сила на следващите избори и то без черен PR. В партията вече са си взели поука от направените грешки. Това каза в предаването на „Факторът Кошлуков“ Мая Манолова.

Тя посочи, че най-големият пропуск на политиците е, че са престанали да слушат хората.

В момента в БСП се прави обновление на листите. Този процес не е лесен, тъй като има утвърдени имена, които трябва да направят крачка встрани. Те са разумни и ще намерят начин да са полезни от други позиции, каза още Манолова. Ние ще се борим за най-много гласове и за най-много народни представители в парламента, допълни тя. Столетницата има реален шанс, каза тя, като подкрепи тезата си с резултати от проучвания на социолозите. Според Манолова, следващото правителство трябва да има ясен план за повишаване доходите на българите и за откриването на нови работни места.

Тя за пореден път обясни, че “казусът” Мирослав Найденов не е от вчера. За нередностите в Министерството на земеделието и храните се е говорело отдавна, но управляващите са потискали проверките.

По думите й, вътрешният министър в кабинета "Борисов" Цветан Цветанов няма шанс да остане в политиката, ако дори и една трета от обвиненията към него се докажат. Сергей Станишев, от своя страна, бил готов да се извини, ако се окаже, че няма злоупотреби със СРС-та, допълни тя.