Ръководството на "Лукойл България" планира изграждането на многофукнционална спортна зала в Правец. Съоръжението ще бъде с капацитет от 6000 седящи места и ще отговаря на всички европейски стандарти. Ще се построи така, че да бъде годно за провеждането на международни първенства в 11 дисциплини.


Освен за нов дом на 11-кратния шампион при мъжете "Лукойл Академик" залата ще бъде подходяща за мачове на националните отбори не само по баскетбол и волейбол, а още по футзал, лека атлетика, спортна и художествена гимнастика. В нея ще има и лекоатлетическа писта с няколко коридора.


Амбициозният проект, подкрепен от Валентин Златев, засега няма начален срок, но се говори, че освен всичко друго е на приемлива цена от порядъка на 25 милиона лева. Той ще включва и три помощни закрити игрища за баскетбол и ще придаде завършен вид на комплекса, който се състои от открити кортове за тенис, баскетбол и волейбол, лекоатлетическа писта и футболни стадиони. Базата е предпочитано място за национални и клубни отбори от цяла Европа.


"Многофункционалната спортна зала е залегнала в проекта на целия комплекс РИУ Правец, но срок, в който да стартира, на този етап няма", коментира директорът на ОСК Лукойл Сашо Везенков.