След днешното писмо на бившия капитан на Балкан Данчо Бозов, в което той обвинява в некоректност ръководството на Балкан, от ръководството на клуба изпратиха своя отговор. Публикуваме пълния му текст. 


Уважаеми господа,


С настоящото писмо бихме искали да предоставим на вашето внимание нашето становище и отговор относно разпространената информация от нашия бивш състезател господин Йордан Бозов, който остави трайни спомени с добрата си игра.


Всички състезатели на БК Балкан бяха много ясно и точно информирани в самото начало на миналия сезон 2012/2013 г. каква цел си е поставило ръководството на клуба - спечелването на бронзовите медали в плейофите на НБЛ.


Поради тази причина ръководството пое изключително сериозния ангажимент да осигури невиждани за нашите стандарти бонуси на целия спортно-технически щаб и на всички играчи в размер на 50 000 лева при класиране на финал и 30 000 лева за спечелването на бронзовите медали, което бе основната цел на отбора. Поставената цел беше достижима, имайки предвид последния домакински мач, който, за съжаление, отборът не можа да спечели. Напълно нормално  за всеки професионален клуб е когато целта не бъде изпълнена, да бъдат налагани глоби, още повече когато има бонуси за нейното постигане. Глоби бяха наложени в размер на 50% от заплатите за месец май както на играчите, така и на треньорите без изключения. Именно затова считаме обвиненията на Йордан Бозов за неоснователни и неточни, с което се надяваме да приключим всякакви дискусии по темата.


Ръководството на БК Балкан изразява своята благодарност на г-н Йордан Бозов. Пожелаваме му успехи в по-нататъшната му кариера, както и на всички останали състезатели, които се разделят с отбора.


Ръководството на БК "Балкан"