От днес Школата по изобразително изкуство в Ботевград носи името „Хармония”. Това обяви единият от нейните ръководители – Димитринка Томова, при официалното откриване на изложба на детски рисунки, което се състоя днес в Исторически музей – Ботевград. Проявата е посветена на 1 юни – Международен ден на детето. В нея са представени около 80 рисунките на възпитаници на школата.
Участниците в изложбата и гостите бяха приветствени от Тодорка Коцева -  директор на музея. Тя представи кратко сведение за Международния ден на детето и раздаде на всички рекламни брошури на музея.
Изложбата предизвика голям интерес. Много родители дойдоха с децата си, за да я разгледат. Представителната изява на школа „Хармония” бе уважена още от Николета Иванова – главен експерт „Образование” в общинската администрация, Петя Кочкова – директор на ОУ „Н.Й.Вапцаров”, Татяна Иванова – председател на Клуба на руските граждани, живеещи в Община Ботевград.
С всяка изминала година броят на възпитаниците на школата се увеличава. Към момента техниките на изобразителното изкуство изучават 55 ученици на възраст между 6 и 19 години. Школата има двама ръководители – Димитринка Томова и Станислава Комитска.