Стартът на новия сезон в Националната баскетболна лига наближава, но в момента няма сигурен договор за излъчване на срещите от мъжкото направление с нито една телевизия.


Преди година Централата парафира контракт с ТВ7 за период от 2+1 години, но поради финансова несъстоятелност медийната група вече изгуби от ефир мачовете от Световната лига по волейбол, футболната "А" група, Адриатическата лига по баскетбол, както и срещите на националния отбор по баскетбол в евроквалификациите. Клубното ни първенство е следващата надпревара, за която ТВ7 няма да може да поеме ангажимент занапред.


На специална пресконференция по повод приятелския международен турнир "50 години САМЕЛ-90" председателят на борда на лигата инж. Петър Георгиев сподели, че предстои договорът да бъде разтрогнат.


Вече е известно, че през идната спортна година част от НБЛ няма да бъде и миналогодишният благодетел ТЕСИ. От ръководството вече водят преговори за нов спонсор. На този етап като основна причина за забавянето пък бе посочена липсата на актуален контракт с телевизия.