В навечерието на Деня на народните будители се проведе работен семинар с учителите по физическо възпитание и спорт от София регион на 30.10-31.10.2014 г. в гр. Етрополе.
Семинарът започна с наблюдение на допълнителен час по Физическо възпитание и спорт в VIII клас- модул плуване в плувния басейн на СОУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе. Емилия Моновска - главен учител и учител по физическо възпитание и спорт в училището представи един учебен час. В него учениците показаха много знания и умения, натрупаха нови познания и възможности да изявяват себе си чрез спорт, дисциплина и всеотдайност.
В часа бяха застъпени основните положения- загряване, работа по групи, същинска част- плуване кроул. Най-вълнуващият за всички ученици бе моментът на забавна игра, с която се постигна емоционално-въздействащия ефект от спортните занимания.
На открития урок присъства заместник-кмета на община Етрополе Росица Христова, която приветства всички гости на срещата и поздрави учениците и учителката за добре представеното практическо занятие по плуване в Плувния басейн на СОУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе.
След приятното посрещане от домакините в актовата зала на училището учителите и експертът по физическо възпитание и спорт в РИО София регион- Атанаска Делева осъществиха ползотворна среща-семинар в конферентната зала на хотел „Етрополе“- гр. Етрополе.
Основните акценти на семинара бяха анализ и обобщаване на дейностите, обвързани с организирането и провеждането на часа по физическо възпитание и спорт за организиране и провеждане на спортни дейности и на открито; запознаване с ДОИ, документацията и оценяването по предмета; методически насоки за квалификационната дейност  през учебната 2014/2015г.; методически насоки за организиране и провеждане на „Ученическите игри“ през учебната 2014/2015г.
Благодарност към организаторите и към всички участници и пожелания за ползотворна учебна година отправи към присъстващите на семинара Светла Вълова- директор на СОУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе.
Текст и снимка: Росица Василева