ТРАДИЦИОННОТО СЪВЕЩАНИЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ПО ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ ОТ СОФИЙСКА ОБЛАСТ СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ


В сградата на комплекс „Етрополия“ – гр. Етрополе се състоя годишното съвещание на учителите по физическо възпитание и спорт от Софийска област. То бе открито от Кмета Димитър Димитров и г-жа Росица Иванова – новият началник на Регионално управление на образованието София – регион към Министерство на образованието и науката. Представен бе новоназначеният старши експерт по физическо възпитание и спорт за РУО София-област – г-н Иван Николов.
Кметът поздрави ръководството на РУО и  учителите с думите: „Г-жо Иванова, благодаря на Вас и на Вашия екип, че избрахте Етрополе за домакин на тази среща. Чувствам това събитие много лично, защото самият аз съм завършил ВИФ „Георги Димитров“ – учител по физическо възпитание. 
Считам, че благодарение на Вашия усилен труд, отдаденост и професионализъм в отговорната Ви работа като учители, можем да се похвалим с успехи в спорта. Вие сте тези, които откривате и насърчавате младите спортисти и помагате за тяхното физическо и нравствено развитие“.
Освен обсъждането на проблеми и полезни практики, основни акценти, поставени на съвещанието, бяха тематичното учебно разпределение и учебната програма. Дискутираха се иновативни методи за повишаване интереса на децата към спорта. Госпожа Корнелия Найденова –  главен асистент Катедра „Теория на физическото възпитание” към Национална спортна академия, представи презентация, която съдържа полезни съвети за провеждане на часовете по физическо възпитание.
Източник: по електронната поща от Общината