Министър Ивайло Московски присъства на официалното честване на 137 -години от Освобождението на Етрополе


След панихидите и поднасянето на цвета пред паметника в м.Прогон, днешните тържества продължиха в 12:30 на обяд с вдигане на българския трибагреник под звуците на „Мила, Родино”.
Преди подносянето на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните етрополци, акад. Константин Косев поздрави жителите на общината с празника.
Официални гости за чесвтване на 137-та годишнина от Освобождението на Етрополе са: Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил; Ивайло Московски-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията; Красимир Живков-зам.министър на околната среда и водите;  народните представители - Галя Георгиева, Ирена Коцева, Петър Беков, Валентин Николов, Корнелия Нинова, Велизар Енчев; областният управител Юлиян Леков и заместник-областните управители   Красимир Кунчев и София Торолова; кметовете на общините Правец, Елин Пелин и Ябланица, делегации от Бела Паланка и Козарска Дубица; управителят на ВиК-София област Цанко Маринов, директорът на Областна дирекция на МВР   Мариета Иванова, Емил Димитров, проф. Иван Гранитски и други.
Венци и цветя бяха поднесени от името на официалните лица, кмета инж. Богомил Георгиев и председателя на ОбС Христо Андреев, политическите партии, неправителствени организации и сдружения, учебни и културни институции, фирми и от гражданите на Етрополе.