Днес, 11 февруари една от емблемите в развитието на спорта в Ботевград и като треньор, и като ръководител - Марин Яцински, навърши - съвсем неочаквано за мнозина - 70 години. И на връх рождения си ден той бе на работа - води кондиционната подготовка на отборите от школата на Лукойл Академик.


"Чувствам се много добре, на доста по-малко, отколкото навършвам днес - каза с усмивка Яцински, приемайки поздравленията за своя солиден юбилей. - Дали ми омръзва да се занимавам цял живот със спорт ли? Категорично не, все още тази работа ми доставя удоволствие", добави той.


При работата си дв Балкан като треньор по лека атлетика Марин Яцински подготви десетки медалисти и рекордьори в царицата на спортовете. Участник е на над 20 големи първенства в Европа и по света, както и на две Олимпиади.


В последните десет години неизменно се занимава с баскетбол. Като кондиционен специалист той работи почти с всички национални формации - като се започне от кадетите,  юношите и младежите и се стигне до жените и мъжете. Освен това в различни периоди е бил кондиционен треньор на мъжките отбори на Балкан, Берое и Лукойл Академик.


Честит рожден ден. Марине! Да си здрав, да продължаваш да си работоспособен и все така да младееш!