Тази сутрин в 8.30 часа е получен сигнал в Спешна помощ за жена, която е паднала от тереса на блока на ул. „Славейков” 1 в Ботевград. При пристигането на екипа тя все още е била жива, но е починала   малко след това в спешния център.
Засега не е ясно дали жената сама е скочила от терасата или е страдала от деменция и е паднала случайно. По случая работят криминалисти.


Съседи споделиха с наш репортер, че не познават въпросната жена, дори не знаят нейното име.  Съседка, която живее в същия блок, е чула силния трясък от падането на тялото. „Излязох на терасата, за да видя какво се случва. Първоначално помислих, че Цанко се е хвърлил. Той живее на петия етаж. Една стена дели нашата тераса от неговата. Оказа се, че въпросната жена е била в неговия апартамент. Не я познавам и не знам дали двамата имат роднинска връзка. Той живее сам, но събира разни клошари при себе си. Има дъщеря, която живее в Трудовец, жена му е починала, майка му също”, разказа тя.”.


По думи на хора от блока на ул. „Славейков” 1, Цанко  често ровел в контейнерите за отпадъци и злоупотребявал с алкохола. Отвън се вижда, че жилището, в което живее мъжът, е в окаяно състояние. Вместо стъкла на прозореца е поставено одеяло.


Все още не е ясно защо възрастната жена е била в апартамента на Цанко. На този етап от полицията няма официална информация по случая.


Самоличността на жената е установена, казва се Здравка Казакова. След като продала къщата си в село Новачене, тя е била настанена в Дом за стари хора „Д-р Адриян Атанасов” в Ботевград.