Една от най-чаровните участнички в тв шоуто по Btv MasterChef Елена разказа пред Деси и Сашо Кадиев в "Преди обед" за борбата си с анорексията.


"Виновна е моята свръх амбиоциозност и желание да съм най-можещата и най-успялата. Стремежът ми към максимализъм се прехвърли на чисто физиологично ниво. Исках и като визия да бъда много красива и слаба. Това доведе до един проблем - намаляването и почти спирането на храната. Има страх от храната, от всякакъв вид храна", разказва чаровницата.


Тя заяви, че този проблем няма начало и край, а е много дълъг процес, който отнема време. "На етапи е - ту спираш да ядеш, ту започваш".


Елена споделя, че близките й са разбрали много късно за проблема. Била е на 15-16 години и по цял ден е била заета с нещо. Ходила на училище и курсове. Родителите й не можели да я следят дали яде извън къщи. Разбрали едва когато отслабнала драстично. Момичето, което е високо над 1.70, станала 39 кг.


Един ден се обезводнила от недохранване, вкарали я в болница на системи и тогава осъзнала, че има сериозен проблем.


"Имах преломен момент, в който разбрах, че имам този проблем. Тогава тотално се бях обезводнила и трябваше да се потърси лекарска помощ. Това беше моментът на моето осъзнаване. Изключително трудно е да се осъзнаеш, че имаш проблем. Заведоха ме в болница, където постоях два-три дни, за да възвърна сили. В този момент се видях отстрани и си казах: "Окей, това ли ти беше твоят максимализъм, да се докараш до тук?". Това беше моят преломен момент и започнах да се храня малко по-малко. На всеки 7 дни започнах да вкарвам нов продукт. Много е болезнено да започнеш да се храниш. Боли те стомаха и усещаш всичко", казва Елена.


Тя е горда, че не е изпила нито едно хапче, а е събрала сили сама. Благодарна е на подкреата на семейството и сестра си. Опитвайки отново всеки продукт започнала да готви и готвенето й помогнало да преодолее страха от храната.


"Искам да кажа на тези момичето и момчета, които са в подобно състояние, че трябва да си пожелаят да живеят, да не се отказват. Това е поправимо и всеки човек, който има сила и желание да живее, който има стремеж и мечти, трябва да стисне зъби и да продължи напред.", заключва младата дама.


Тя няма приятел до себе си, но е щастлива от живота си сега.