Аматьорският футболен отбор на "Мургаш" с. Врачеш официално изрази своите претенции по отношение спазването на правилата за провеждане на ботевградската аматьорска футболна лига. Момчетата от Врачеш внесоха жалба до организаторите, повод за която стана доиграването на прекъснат преди три месеца двубой между прекия им конкурент за първото място и лидер в класирането отбор на "Върколаците" и ромските перли от "Север"-а. Срещата бе от ключово значение за определяне на победителя в тазгодишното издание на лигата, тъй като при евентуална загуба на "Върколаците" победител в турнира щеше да стане отборът на "Мургаш". Това обаче не се случи, тъй като водачът в лигата победи "Север"-а с общ резултат след доиграването 3:1 и така стана шампион на аматьорката лига.
А ето и жалбата до организаторите на останалия на второ място отбор на "Мургаш" Врачеш.


До: Валери Радков , Валери Кръстев , Николай Иванов - Дисциплинарна комисия за провеждане на АФЛ  Ботевград                  


   ЖАЛБА


От: "Мургаш Врачеш", участник в АФЛ Ботевград , сезон 2014-2015.


Относно: Доиграването 23 минути от прекратения преди 3 месеца мач между отборите "Север" и "Върколаците", състоял се на 03.05.2015 от 11:00 часа. 


Като участници във всяко едно спортно мероприятие, което организирате ,спазващи всички правила от правилника за провеждането му и изрядна дисциплина, заплащащи всички такси ,определени от Вас и считащи се за реални претенденти за първото място в Лигата, отборът на "Мургаш Врачеш" иска да изрази възмущението си от очевадното неспазване на правилата от страна на отбора на "Върколаците"  в гореспоменатия мач. След взетото решение от Вас на 17.02.2015 за прекратения мач "Север" - "Върколаците", ще цитираме дословно : "Мачът ще се доиграе в същите състави." -останахме с убеждение, че наистина мачът ще се доиграе в съставите, в които бяха двата отбора до момента на прекратяването му. След доиграването му ясно се вижда, че в състава на "Върколаците" фигурират играчи, които не присъстваха на въпросния мач преди 3 месеца, за което свидетели могат да бъдат голям брой хора, неучастващи в отбора на "Мургаш Врачеш". След проведен разговор между наш представител и доктор Валери Радков ни беше обяснено, че наистина има хора, играли в мача ,без да са налице в списъка, прочетен от същия . След като списъкът ни беше предоставен по-късно ,вече бяха вписани в него???Не мислите ли, че съществува опасност от конфликт на интереси, именно той да съхранява документи, списъци и други подобни, свързани с провеждането на турнири, лиги и други спортни мероприятия, в които участва отборът му? Тези документи много лесно могат да бъдат манипулирани в техен интерес , което се доказва между другото с разминаването на казаното от д-р Радков с действителността?


Отборът на Мургаш Врачеш се надява на бързата и точна реакция от страна на Дисциплинарната комисия, като всеки един от членовете й излезе със собствено становище по случая. Бихме искали правилата на Лигата да важат за всички и да се прилагат както за едни, така и за други! Надяваме се да бъде взето най-адекватното решение, а именно служебна победа за отбора "Север".


С УВАЖЕНИЕ: отбора на "Мургаш Врачеш"


ДАТА: 04.05.2015г.