В Ботевград е неутрализирана престъпна група за трафик на хора. Операцията е проведена вчера по образувано досъдебно производство в Специализираната прокуратура. От МВР уточняват, че то е срещу организирана престъпна група, създадена с цел набиране, транспортиране и сексуална експлоатация на жени в страна от Западна Европа.


В реализирането на акцията са участвали екип от следователи в Отдел „Следствен" при спецпрокуратурата, служители от ГД „Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), ОДМВР-София и полицаи от Областната дирекция в Ботевград. Тя е осъщественапод ръководството и надзора на спецпрокуратурата.


Униформените са претърсили четири адреса. От полицията уточняват, че са иззети вещи и предмети, имащи отношение към воденото дело, както и акцизни стоки без бандерол.


На петима участници в организираната група са повдигнати обвинения. Двама от тях - 46-годишен мъж и 48-годишна жена, са обвинени за трафик на хора и за участие в организирана престъпна група. Те са задържани до 72 часа с прокурорско разпореждане.


Предстои на другите трима участници в групата също да бъдат предявени конкретни обвинения.