С почетната награда „Неофит Рилски” бе удостоен г-н Георги Велчев – преподавател по физическо възпитание и спорт в ГПЧЕ „Алеко Константинов”, гр. Правец. Полученото отличие е за дългогодишния му принос и за специалните му заслуги в областта на спорта.


На общинско ниво, по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, наградени бяха и други учители от езиковата гимназия. За активно участие и постижение в сферата на образованието с почетни медали бяха удостоени  Мария Николова, Христина Кънева и Ради Александров – учители по БЕЛ, Мария Христова-Козарова – учител по английски език, Павлина Цанова – учител по италиянски език, Антоанета Недялкова и Павлина Лилова – възпитатели, Цветан Христов – учител по физика и астрономия. 


Днес в Ботевград отваря врати и информационният пункт на ГПЧЕ „Алеко Константинов”. Той ще бъде на разположение на кандидат-гимназистите всеки ден между 16ч и 19ч, като там съдействие ще им бъде оказано от ученици и учители от гимназията. Неговата идея е „училището идва при Вас”. Това се прави за първи път от езиковата гимназия.


Ива Николова