На 26.05.2015 г. Общински съвет – Етрополе не прие решение за прехвърляне в капитала на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев” активите, придобити по проекта за нейната реконструкция и модернизация, но не за втори, а за трети пореден месец.


Това стана обаче не „поради незаинтересованост” на общинските съветници от БСП, а поради некомпетентно внесените предложения от кмета инж. Георгиев и неговия екип.
1.От м. февруари кметът Богомил Георгиев и зам.-кметът Венета Гергова внасят в Общинския съвет предложения, които не отговарят на българското законодателство, предложения, които могат да се преправят в движение, и такива, които се връщат за корекции.
2.Незаинтересовано ли е поведението ни, на нас общинските съветници от БСП, когато на вчерашното заседание единствено ние гласувахме „за” предложението на инж. Милчо Цацов да бъде увеличена субсидията на болницата със 180 000 лв. – средства, които се очакват от концесията на рудник „Елаците”?
Целта на тези средства е:
• да се осигури изпълнение на всички дейности по проект „Обновяване и оборудване на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев” ЕООД – гр. Етрополе”;
• да се изпълни ултиматума, даден в писмо с изх. № 9900-1717 от 08.04.2015 г. на зам.-министъра на МРРБ Деница Николова. В писмото община Етрополе е предупредена, че в случай че този проект не стане работещ и не се постигне устойчивост за петгодишен период от време, ще бъде санкционирана финансово.
3.Причините за напускането ни на вчерашното заседание са няколко:
• арогантното поведение на кмета Георгиев, изразяващо се в нежелание да бъде даден отговор /по време на обсъждането на първа точка от дневния ред  – „Питане от групата общински съветници на БСП относно лошото състояние на ул. Каменица, кв. Ябланица”/;
• неприемането на предложението за увеличение на субсидията за болницата с ясни последствия от това;
• оттегляне от вносителите /в случая кмета/ на точка втора „Предложение относно актуализация на бюджета на община Етрополе към 30.04.2015 г.”
Изводът само от тази част на 6-то заседание на Общински съвет – Етрополе е един:
Със своите действия и бездействие кметът Георгиев, зам.-кметът Гергова и общинските съветници от ГЕРБ водят МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев” ЕООД към ликвидиране, а с прехвърлянето на активите към нейния капитал се прехвърля и отговорността за изпълнение целите на проекта, респективно и финансовите санкции при липса на устойчивост.


Групата общински съветници от БСП