Този петък – 19 юни, от 18:30ч в големия салон на читалище „Христо Ботев” Ботевград, ще се проведе третият благотворителен концерт, организиран от учениците на ПМГ"Акад. проф. д-р Асен Златаров" – Ботевград. Мотото, под което ще протече събитието, гласи „Заедно да дарим надежда”.


Концертът е с цел събиране на средства за Илияна Бедринова – майка на двама ученици от гимназията, и на Ирена Маринова - майка на близнаци, които учат в същото училище. И двете жени страдат от тежки онкологични заболявания и се нуждаят спешно от оперативно лечение. 


Събитието се организира от ученици от седми клас. В концерта ще участват младежи от цялата община, не само от ПМГ. Специални участници са Любомира Вушева и Питър Райнов с екипа му. Учителите, допринесли за подготовката на представлението, са Стефка Граматикова, Боряна Николова, Петя Кузманчовска, като и Йорданка Дикова - училищен психолог.


Билетите за концерта са на цена от 3 лева - и за възрастни, и за деца, уточниха от училището. 


На самия ден ще има и кутии за допълнителни дарения във фоайето на читалището.


Всички ученици от гимназията и участници в концерта призовават горещо жителите на общината да помогнат за осъществяване на каузата.


Ива Николова