Концерт в подкрепа на 3-годишната Йоана от Ботевград се състоя тази вечер в зала „Арена Ботевград”. Нейното лечение в турска клиника дава видими резултати и тя има значим напредък. Голяма част от необходимите средства бяха събрани чрез благотворителни инициативи, най-голямата от които бе баскетболният мач #Играем за Йоана с участието на видни баскетболисти от няколко поколения. За да завърши курсът на лечение обаче, са необходими още 17 000 долара, с които семейството й не разполага.


Тази вечер част от необходимите средства бяха събрани от благотворителен концерт и други инициативи. Входната такса бе пет лева, но повечето от присъстващите пускаха в поставените урни по-големи суми. Друг начин за проява на щедрост бяха благотворителните търгове на различни предмети – спортни екипи, ръчно изработени предмети, топка с автографи от футболистите на „Балкан 1929“, икона и други.


За събирането на средства помогнаха фотографите Мирослав Дойчев и Стоян Христов, като снимаха желаещите посетители със Снежанка и дядо Коледа. Средствата от снимките също бяха добавени към общата сума за лечението на Йоана.


Дарение направиха и учениците от ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров". В началото на декември те организираха традиционния Коледен базар в училището, като събраните средства от него - в размер на 3 000 лева, предоставиха за лечението на момиченцето.


Участие в благотворителния концерт под наслов #Пеем и танцуваме за Йоана взеха: Орхан Мурад, Литаковска духова музика с ръководител Дейвид Христов, представителен ансамбъл за народни танци „Заря“ Правец с ръководител Ивайло Димитров, представителен ансамбъл за народни танци „Ботевград“ с ръководител Стоян Стоянов, младежки духов оркестър и мажоретен състав към Народно читалище „Христо Ботев 1884“ – Ботевград, както и фолклорните певици - Станислава Димитрова и Иванина Иванова . 


Общата сума, която бе събрана от всички благотворителни инициативи тази вечер, е 18 675,31 лв. Родителите на Йоана поднасят своята сърдечна благодарност на всички, които помогнаха да продължи нейното лечение.