Деветдесет и двама деветокласниците /4 паралелки/ от ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” – Ботевград получиха свидетелствата си за завършено основно образование. Това стана на официална церемония в зала „Орханиец” на Историческия музей.


"Тази година решихме да връчим свидетелствата на деветокласниците по един по-различен, за да им засвидетелстваме същото уважение, каквото оказваме и на абитуриентите”, каза Даниела Колева – директор на училището. Тя пожела на учениците весело лято и наесен да се завърнат в училище, заредени с нови сили и енергия за усвояване на нови знания.


Класните ръководители бяха подготвили специално послание към своите възпитаници. То бе прочетено от Радка Иванович – учител по английски език. Да обичат учението, да бъдат нравствено отговорни за това, което става във века на машините и роботите, да не си губят времето за празни неща, да поддържат радостта от усвояването на новите знания и умения – това е лайтмотивът на посланието към деветокласниците.


Последва същинската част на церемонията – раздаването на свидетелствата за завършено основно образование. Даниела Колева обяви имената на пълните отличниците. Това са Георги Дачев, Мартин Иванов, Борислав Борисов, Цветелина Пенева, Цветомира Тодорова, Петя Гаврилова, Ивон Цонкова, Ивона Кулинска. С отличен завършват още 27 ученици.  
Средният успех на завършващите девети клас в ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” тази година е много добър 5.08.