Началникът на ботевградската полиция Стоян Георгиев е подал рапорт за напускане и до месец мястото ще бъде овакантено. Самият той нито отрече, нито потвърди официално новината пред наш репортер.
Освен шефа на полицията, рапорт за напускане е подал и неговият заместник Коста Марчовски, твърдят източници от полицията.
Най-вероятно Стоян Георгиев ще се пенсионира, тъй като отговаря на сегашните условия за 27 години  осигурителен стаж, от които поне 18 в системата на МВР. Стоян Георгиев има 23-годишна кариера в полицията.
Намерението на  правителството да въведе минимална възраст за пенсия на служителите от специалните ведомства накара  военни и полицаи  масово да се пенсионират.  През първите три месеца на тази година са се пенсионирали 1019 души от сектор „Сигурност”. За същия период на 2014 г. са едва 466, отчитат от НОИ.
Стоян Георгиев управлява ботевградското полицейско управление само няколко месеца. Той бе назначен в края на декември миналата година и дойде от Пирдоп, където бе зам.началник на полицията. Преди това няколко месеца полицията се ръководеше от временно изпълняващ длъжността.
Сега отново се очертава управленска криза и то в навечерието на местните избори.