Навярно вече знаете за участието и отличното представяне на Етрополската духова музика на международния фестивал на носията в Жеравна.


Тя е включена в музикалната програма на фестивала  наред с Ансамбъла за народни песни и танци “Пазарджик”, “100 каба гайди” с ръководител Тодор Джуфарев, зурни от Петрич с ръководител Михото, тракийски оркестър “Гергьовден” с ръководител Васил Денев и фолклорни състави от Румъния.


Ето какво споделя участничката във фестивала Емилия Тилова:


Фолклорен танцов клуб "Хайде на хорото" от гр.Червен бряг и Фолклорен танцов клуб "Луковитски бисери" изказват своята най-сърдечна благодарност и възхищение от Младежкия духов оркестър на гр.Етрополе, който взе участие във Фестивала на фолклорната носия Жеравна 2015 г.
При закриването на Фестивала самият Христо Димитров, организатор на този изключителен форум на българщината, заяви пред хилядите участници, че в бъдеще ще кани само Етрополската духова музика. Последваха бурни овации, към които се присъединяваме и ние, с желание да си сътрудничим и гостуваме взаимно.
Подобна формация е гордост за всеки град. Подкрепяйте я и поддържайте огъня у тези изключителни момчета, които вляха младост и енергия със своите изпълнения у толкова много хора...
Писмото, което поместваме, е изпратено чрез Фейсбук до сайта „За Етрополе”, от където го правим достояние и за читателите на нашия сайт.