От 1 септември Районните управления по пожарна безопасност и защита на населението в Ботевград и Правец са с нови началници. Приемник на пенсиониралия се шеф на РУ ПБЗН в Ботевград – Васил Йошовски, е Тодор Тодоров, който заемаше същата длъжност в Правец. На мястото на Тодоров е назначен Петър Петров. Петров бе ръководител на оперативно-спасителна дейност в РУ ПБЗН в Ботевград, а след това отиде на работа в София.


Визитка на Тодор Тодоров
Главен инспектор Тодор Тодоров е роден на 05.08.1966г. в София. Семеен е.
Започва работа в системата на МВР през 1989г. като пожарникар. Последователно  е заемал различни длъжности в РСПБЗН-Правец. От 2005г. до 2015г. е началник на РСПБЗН- Правец. На 01.09.2015г. е назначен за началник на РСПБЗН-Ботевград.
Награждаван многократно за постигнати професионални успехи от министъра на вътрешните работи и директора на регионалната дирекция.
Притежава  майсторска степен по пожарогасене, както и всички квалификации, необходими за заеманата длъжност.
Приемното му време за граждани е от 08.30 до 10.00 часа всеки работен ден.


Визитка на Петър Петров
Петър Петров е на 43 години. Семеен. Завършил е средно образование в Техникума в Ботевград. Започва работа като пожарникар през 1995 година. Първоначално работи в 8-ма районна служба на столична дирекция на вътрешните работи. През 2002 започва работа в ботевградската пожарна. Преминал е последователно курсове за командир на екип, работа със съвременни телекомуникационни системи, оказване на долекарска помощ, аварийна и спасителна дейност при ПТП-та и други. През 1997 е приет задочно обучение в академията на МВР, специалност “Пожарна и аварийна безопасност”. Дипломира се през 2001 година. В РУ ПБЗН–Ботевград е заемал длъжността „ръководител на оперативно-спасителна дейност”. Преди няколко години напусна ботевградската пожарна и започна работа в София. Носител е на приза „Пожарникар на годината”.