Тази вечер, в деня на 71-та годишнина от Девети септември 1944 година, в малкия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” в Етрополе се проведе тържествено събрание с участието на социалисти и симпатизанти на партията.
Събранието уважи Бойко Великов - заместник-председател на ВС на БСП.
След словото на Станка Димитрова – председател на ОбС на БСП, повече от час, гостът направи подробен анализ на времето от 9 септември 1944 година до днес. Перипетиите, през които е преминала партията, отношението й към развитието на страната след 10 ноември 1989 година. Грешки и победи през годините. 
Ролята й на опозиция в настоящия парламент.
Задачата на централното и местните ръководство за промяна на сегашното състояние.
И всичкото това, пречупено през призмата на предстоящите местни избори.
Той призова присъстващите, и не само тях, да подкрепят кандидатурата на Владимир Александров за кмет на Етрополска община. Защото бъдещето на страната ни е в ръцете на младите, образовани, необременени от миналото хора. Накрая Владимир Алексансандров благодари на партийната организация за номинирането му и подкрепата, която му се оказва да се кандидатира за кмет на Общината.
Събранието продължи близо два часа и се превърна в своеобразна среща-разговор. Бойко Великов отговори изчерпателно на всички поставени въпроси от присъстващите в залата.