В първия си мач от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, игран днес в Ботевград, Балкан се наложи над Костинброд с 1-0. Това бе втора победа на зелените, след като само преди по-малко от месец отборът бе възобновен след четиригодишно мъртвило. Ще припомним, че в събота Балкан спечели като домакин срещу ФК Мирково с 4-2 при дебюта си в най-ниския ешелон на родния футбол - Източната А ОФГ.


През цялата среща новосформираният тим на Балкан имаше инициативата и стоеше доста по-добре, въпреки че гостите разполагаха с доста по-опитни футболисти. Зелените позволиха на своите съперници, водени от ветерана Росен Крумов, да отправят само един опасен удар към тяхната врата.


Единственото попадение в мача реализира Андрей Андреев в 58-та минута. При една много добра атака на Балкан той получи чудесен пас от Здравко Атанасов и прати топката в далечния на вратаря ъгъл. След това балканци имаха и други възможности за гол, но все нещо не и достигна да реализират.


Тазгодишното издание на Купата на АФЛ в София област не се играе на елиминиране. Седемте отбора от областта са разделени в две групи. Балкан е в тази с четири отбора. Другите два са Пирдоп и Рилски спортист.