Футболистите на Балкан загубиха днес гостуването си на Банско с 2-1. И трите гола бяха отбелязани през първото полувреме. Домакините поведоха с автогол на Алекс Георгиев. Минути след това Павел Петков изравни 1-1 след подаване на Здравко Атанасов. Банско отбеляза втори гол, паднал след рикошет в тяло на защитник на Балкан.


Пет минути след началото на второто полувреме бе отсъдена дузпа за Балкан. Традиционният изпълнител Дейвид Йорданов обаче този път не бе точен, не можа да улучи вратата. В 80-тата и 83-та минути балканци на два пъти имаха възможност да отбележат гол чрез Павел Петков, но нападателят нямаше шанс.


Във временното класиране Балкан е на трето място с равен брой точки с Чавдар Етрополе, който днес завърши наравно 2-2 у дома си с дубъла на Септември.


Това бе последен мач за тази година от първенството на Югозападната трета лига. Предстоят още 4 кръга, които ще бъдат през пролетта. В тях Балкан ще изиграе 3 мача, тъй като в един от кръговете почива заради нечетния брой отбори.


В сряда предстои последната среща на Балкан за календарната 2022 година. Това е областният финал за купата на АФЛ. Той е с Рилски спортист Самоков и ще се играе на неутрален терен в Елин Пелин.