Тинка Стойчовска е намерена рано тази сутрин с няколко прободни рани в областта на шията и лицето. Младата жена е закарана в София в отделението за лицево-челюстна хирургия на „Пирогов”.
Инцидентът е станал  в дома на покойния й съпруг, където тя живее с малката си дъщеря. Съпругът на Тинка – Георги се самоуби преди две-три години с електрически ток.
Според неофициална информация Тинка имала за кратко връзка с мъж от Врачеш. Преди известно време тя го напуснала и се предполага, че той я нападнал.


Ето и официалната информация от Областна дирекция на МВР - София:


На 4 октомври около 10.25 часа в РУ - Ботевград постъпил сигнал за жена от с. Врачеш с порезна рана в областта на лицето. Полицейските служители извършили оглед на местопроизшествието и изяснили, че около 10 часа в дома на пострадалата е възникнал скандал между нея и мъжа, с когото е съжителствала на семейни начала, при който 34-годишния П.Г. от същото село й е нанесъл с джобно ножче порезно- прободна рана в областта на лявата буза на лицето. 26- годишната жена е настанена в болнично заведение без опасност за живота. Извършителят на престъплението е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал.2 от НК.