Екипите на полицията и пожарната продължават да оказват съдействие на хората, попаднали във верижната катастрофа; Възстановено е движението на моторни превозни средства в посока София

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов бяха на мястото на верижната катастрофа в тунел „Витиня“. Обстановката е тежка, а преминаването по автомагистрала „Хемус”, в района на прохода „Витиня”, бе спряно и в двете посоки. Към момента, движенето в посока София вече е възстановено. В другата - автомобилите се пренасочват от Богров по стария маршрут.
Главен комисар Георги Костов уточни, че полицейски служители от ОДМВР – София, СДВР и девет пожарни екипа продължават да оказват съдействие на хората, попаднали във верижната катастрофа. Той оповести и последни на този етап данни - в произшествието са участвали 51 превозни средства, 10 от които тежкотоварни. Спасителните екипи са транспортирали до различни болнични заведения 10 души, чието състояние е тежко, но няма опасност за живота им. При катастрофата са загинали трима. По думите му, вероятната причина за инцидента е несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Продължава работата по изясняване на всички факти и обстоятелства, довели до трагичния инцидент.