На тържествено заседание днес кметът на Община Правец Румен Гунински, общинските съветници и кметове на селата положиха клетва, че в работата си ще се ръководят единствено  от интересите на жителите на общината. Областният управител на Софийска област  Росица Иванова връчи на всеки един от тях удостоверение за избор и почетен плакет. Румен Гунински получи и ключа на града с пожелание да бъде добър стопанин на Правец и общината.


Тържественото заседание продължи с избор на председател на Общинския съвет в Правец. За целта бе избрана комисия за провеждане на процедурата. Предложени бяха четири кандидатури – Николай Яхов, който бе начело на ОбС – Правец през миналия мандат, Катя Симеонова, Трифон Трифонов и д-р Венцеслава Бахчеванова. Най-много гласове – 7, събра кандидатурата на Катя Симеонова от квотата на БСП. Тя работила като финансов контрольор в община Правец. Николай Яхов от ГЕРБ получи 6 гласа.
Тържествата сесия на новия местен парламент в Правец завърши с избор на тричленна комисия, която да изготви нов правилник за робата на Общинския съвет, и с наздравица за успешен мандат.


Да припомним, че Румен Гунински спечели изборите за кмет на Правец на първи тур с 57.11%.
Новия ОбС е съставен от: петима представители на ГЕРБ - Николай Яхов, Марин Христов, Николай Николов, Йотка Тодорова и Миглена Николова; седем от БСП - Катя Симеонова, Венцеслава Бахчеванова, Бистра Драганова, Трифон Трифонов, Венелин Василев, Цветелина Владимирова и Павел Павлов; един от НФСБ - Павлин Цветков.
Ето и имената на кметовете на селата в Община Правец: Наталия Василева – Калугерово; Марин филев  - Манаселска река. Миглена Димитрова – Видраре; Стоян Стоянов - Джурово; Цено Иванов - Разлив; Иван Андреев – Равнище; Бистра Георгиева – Осиковица; Георги Лазаров – Осиковска Лъкавица.