Случаят с пребития до смърт Тодор, на 18 години от Враца, потресе цяла България. Социалната мрежа буквално е залята от гневни коментари срещу реалната действителност у нас. Ботевградчани също коментират темата във фейсбук профилите си, публикуват снимки на запалени свещички в памет на момчето, изразяват съболезнования на неговите родители и настояват за доживотен затвор на убииците.


Ето какво гласят коментарите на няколко наши съграждани:


Михаил Казаков, на 29 години: Не ни трябват атентати, природни катаклизми, войни. Ние си имаме Враца, София и още хиляди одеони, в които всеки ден бездуховният и „жесток“, модерен българин, рецитира своята смъртоносна поезия. Публиката, разбира се, е активен участник в тази високо бюджетна продукция. Не ни трябват книги. Не ни трябват правила. Не ни трябват филми или сериали. А пък любов – въобще не ни трябва! Ние самите сме терористична групировка. На отчуждаващите се, на безразличните, на демонизирания морал, на обичащите да нараняват, без значение под каква форма го извършват. Фанатици, които се борят за един „по-красив свят“. „Бежанци“ избягали от себе си…”.


Цецка Гарбиджанова, Скравена: Просто не мога да си го обясня…Къде отидоха човешките ценности и морал? Докъде стигнахме…? А защо така? Нима това е начинът? Стоим и снимаме..., без да се намесим и да предотвратим тази трагедия… Нима са ни нужни снимките, за да гледаме това младо момче в разцвета на живота си как безжизнено лежи на тротоара и не можем да му помогнем? Защо? Къде ни е малкото останала човечност…?


Димитър Тодоров: За съжаление вече сме под дъното…


Йовелина Сърновска, Врачеш: За съжаление българите сме били винаги разединена нация. Не само тук в България, но и навсякъде по света. Единствената нация в Европа, която се „топим” един друг и гледаме сеир отстрани.


Малинка Цветкова: Все по-трудно ми е да се усмихвам напоследък... Възрастна двойка (той на 87, тя на 86) умира от измръзване, 18-годишен младеж е убит пред погледите на безучастни наблюдатели...


Спасен Ценов: Зарекъл се бях да не пускам негативни новини. Обаче ми направи впечатление как от снимките ставало ясно за побоя… и не мога да разбера за Фейсбук ли ги снимат, или да покажaт на близките на детето как точно са го убили…


Самуил Парчев: 15 човека снимат как добитъци пребиват до смърт дете на улицата и не правят нищо. Българското ОВЦество е потресено…


Елена Ангелова: А тези, който са снимали, защо не са отишли да помогнат на момчето, питам аз! БЕЗДУШНИЦИИИИ, не Ви ли е срам да гледате сеира?!! Утре и на Вас може да се случи!


Росица Ненчева: В държава, в която животът на един невинен младеж струва 5г., в държава, в която хората вадят смартфоните, за да заснемат убийството на едно 18-годишно момче, но не надават и вик, камо ли да се притекат на помощ, в държава, в която всеки може да убива показно и безнаказано, защото няма страх, защото хората нямат защита, защото няма съд и ефективни присъди, защото няма съдебна и изпълнителна власт,…НЕ НАРОДЪТ, А ВИЦЕПРИМИЕРЪТ и министър на вътрешните работи е ГНЕВНА и крещи „СТИГА ВЕЧЕ!”, но НЕ с/у престъпниците?!?!?!?!
Къде сте, г-н Президент? Къде сте, г-н Цацаров? Къде сте, г-жо Манолова? Къдееее сте всички?!?!?