Общо 20 фирми са подали оферти по двете обществени поръчки, обявени от община Ботевград, за избор на изпълнител за  техническо  и енергийно обследване на сградите, които ще кандидатстват за безплатно саниране по Оп „Региони в растеж”. Както сме информирали, Ботевград има възможност да усвои   над 9 милиона лева за саниране на частни и обществени сгради извън Националната програма .за енергийна ефективност.
Комисия с председател зам.кметът Румен Христов миналата седмица разгледа документите на кандидатите по двете обществени поръчки.  Десет фирми участват в поръчката за избор на  изпълнител на обследването за енергийна ефективност на сградите. От тях допуснати  до следващия етап са две фирми „Клима Комерс” и „Технострой Инвестконсулт”. Седем фирми имат срок, в който трябва да представят допълнителни документи. това са: „Ефект 1”; „Диамант БГ”; „Билдконсулт-Билд контрол ЕЕ”; „Архонт”;  „Център за изпитване и еропейска сертификация”, „Некотерм” и „Енерджидизайн”. Един от кандидатите – „Енерджи Уей” е отстранен от по-нататъшно участие в процедурата заради пропуски в представените документи.
Също десет фирми кандидатстват и в обществената поръчка за избор на  изпълнител на техническото обследване на сградите. Една фирма е отстранена от участие заради пропуски в документацията – „Кима консулт”. Осем фирми тряба да представят допълнителни  документи: „Агрико консулт”, „Консултантска инженерна група”, Бул строй инженеринг”,  „Декарх”, „Технострой инвестконсулт”, „Богоев консулт”, „Институт за управление на програми и проекти” и „Тобо инвест”. Допусната до следващия етап на процедурата е фирма „Мултиплекс инженеринг”.