Новият селекционер на националния отбор на България по баскетбол за мъже Любомир Минчев се е съгласил на договор за четири години. Той ще обяви състава за предстоящите евроквалификации след края на настоящия сезон в Националната баскетболна лига. Тогава ще стане ясен и треньорският щаб на представителния тим. На първата си пресконференция като селекционер на България Минчев заяви, че ще разговаря индивидуално с всеки от играчите. На срещата с медиите присъства и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

"Съставът ще го обявя след края на шампионата. Предстои да разговарям индивидуално с всеки един от играчите, каза Минчев. Той пое поста след отказа на израелеца Шарон Друкер и заяви, че не е имал колебания за това.


Минчев коментира и ситуацията с близнаците Деян и Калоян Иванови. "В ситуацията с близнаците Иванови за мен има няколко опции, след като те в последните години ясно показаха, че не искат да бъдат част от националния отбор. Или трябва да им се моля, или да се съглася с решението им. Затова бих се съгласил с решението им. Ако те го променят в някакъв бъдещ момент и решат да се върнат, се надявам, че ще намерят начин това да стигне до мен, но не смятам, че е добре да се молим на един баскетболист да играе в националния отбор", добави Минчев.


Според него в групата няма лесни съперници. България ще играе в европейските квалификации срещу Словения Украйна и Косово.

"Независимо от съперниците, няма да бъде лесно. Разбира се шансове има, ако дадем най-доброто от себе си. Целта ни е да се класираме, но искам най-вече да играем добре, да оставим добри впечатления с играта си. Без скандали и грозни сцени", заяви Минчев.