В днешния финал на София-област от елиминациите за Купата на България, игран в Ботевград, Балкан 1929 отстрани Ботев 1937 Ихтиман с 6-5 след изпълнение на дузпи. В първия кръг миналата седмица зелените елиминираха Чавдар Етрополе с 1-0, а отборът от Ихтиман почиваше.


Редовното време на мача завърши при резултат 1-1. Домакините откриха още в 3-та минута. Атаката започна от Красимир Алипиев, който пусна на Иван Редовски, той намери с отличен пас Мариян Маринов и нападателят хладнокръвно мушна топката в мрежата. Само минута след гола балканци не можаха да се възползват от шанса да удвоят преднината си.


Постепенно футболистите на Ботев Ихтиман изравниха играта, което доведе и до равенство в резултата. В 32-та минута далечен удар от 30 метра изненада вратаря на Балкан за 1-1. В последната минута на полувремето домакините имаха идеална възможност отново да излязат напред. Ивайло Златев направи всичко както трябва, преодоля вратаря и насочи топката във вратата, но ударът му нямаше необходимата сила и защитник на Ботев изби от голлинията.


През второто полувреме играта бе още по-интересна, въпреки че гол не бе отбелязан. Балканци бяха по активни, създадоха няколко чисти голови положения, но ги пропуснаха по невероятен начин. Едното бе в 64-та минута, когато Илиян Георгиев бе изведен сам срещу вратаря, но нямаше шанс да вкара втори гол за Балкан. Още по-чиста бе ситуацията в 71-та минута, когато Здравко Атанасов  изведе по чудесен начин Ивайло Златев, но ударът на Терминатора се отби в страничната греда. В 83-та минута след добра атака и центриране в пеналта на гостите Михаил Шилдаров не можа да отбележи с удар от малкото наказателно поле, като би над гредата. През вторите 45 минути гостите отправиха само един опасен удар, след който топката мина встрани от вратата.


При дузпите домакините, които започнаха първи, пропуснаха само веднъж - петата дузпа, бита от Андрейй Андреев която можеже да се окаже победна. А ихтиманци не бяха точни на два пъти.


Дузпите:


1-0 Илиян Георгиев (Балкан)


1-1 Васил Велев


2-1 Ивайло Бояджиев


2-2 Кристиян Величков


3-2 Здравко Атанасов


- вратарят на Балкан Марин Илиев спаси удара на Ангел Лачов


4-2 Иво Маринов


4-3 Стоян Кадифчин


- Андрей Андреев от Балкан пропуска


4-4 Валери Свиленов


5-4 Ивайло Златев


- Марин Илиев спаси удара на Деян Борисов


 В неделя - 28 август, двата отбора ще се срещнат в Ботевград още веднъж, този път в мач от третия кръг на Югозападната Трета лига. Срещата е с начален час 18.00.


Вече съобщихме, че от ФК пуснаха абонаментни карти за всички домакински срещи на Балкан за целия сезон 2016/2017. Те са на цена 25 лева. Освен тях има и ВИП карти за ложата на стадиона, които са с цена 500 лева.