Утре - сряда, 2 ноември ще се играят мачовете от междинния 14 кръг на Югозападната трета лига. Отборът на Балкан е домакин на един от лидерите в групата - Струмска слава. Мачът е от 14.00 ч. на градския стадион "Христо Ботев".


Съперникът на Балкан е хитът в шампионата на Югозападния трети ешелон. Тимът от Радомир заема второто място във временното класиране с 28 точки и мач по-малко и впечатляваща голова разлика 27-5. Струмска слава, заедно с третия в класирането Миньор Перник, са единствените отбори без допусната загуба досега - радомирци имат  8 победи и 4 равенства. Те отложиха последния си мач, тъй като имат футболисти, включени в аматьорския национален отбор на България за участието му в квалификациите за Купата на регионите.


След успеха в неделя във Велинград с 3-2 над местния Чепинец, отборът на Балкан е на 11-то място с актив от 16 точки и голово съотношение 21-23. Това бе трета поредна победа на Балкан, след като в предишните две домакинства надигра Пирин Гоце Делчев с 3-0 и Велбъжд Кюстендил с 3-1 и досега има само едно поражение у дома.