В благодарствено писмо до ръководството на РУ Ботевград нашата съгражданка Ани Богданова Иванова изразява своята признателност към органите на реда, предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е било заловено лицето, откраднало мобилния й телефон. 


В писмото, адресирано до началника на РУ Ботевград главен инспектор Николай Петров Симеонов, се казва:  


Главен инспектор Симеонов, пиша Ви настоящото, като се надявам, че то ще бъде сведено до личния състав, с благодарност към Вашите подчинени, изпълнили професионално служебните си задължения в неприятната ситуация, в която попаднах. 


На 03.01.2017г. в аптека Сейба Кауфланд Ботевград, рано сутринта след отварянето й, беше откраднат мобилният ми телефон от гишето на касата. Бях много притеснена, защото телефонът ми е доста скъп, а и ми беше подарък. Веднага щом разбрах за липсата му, подадох сигнал на телефон 112. След подадения от мен сигнал Вашите служители се отзоваха мигновено, с което опровергаха недоверието ми в органите на реда. За броени минути те снеха показанията ми и записите от камерите, с които разполагахме, и започнаха работа. През целия ден поддържахме постоянна връзка със служителите, работещи по случая. Въпреки лошите зимни условия навън, те не се отказаха от издирването на извършителя. 


След като се прибрах и обсъдих ситуацията с близките ми, изгубих надежда, че мобилният ми телефон изобщо ще бъде намерен, но се надявах поне да хванат извършителя на кражбата.


Останах изключително учудена, когато на 05.01.2017г. по стационарния телефон в аптеката ми съобщиха, че мобилният ми телефон е намерен и предаден на полицията.


Впечатли ме отношението, готовността за незабавни действия за оказване на помощ и разкриване на извършителя, които подчинените Ви показаха! Това се казва професионализъм!


Вярвах, че ще ми бъде оказано съдействие, но признавам, че на фона на всеобщото недоверие към органите на реда, не вярвах че случаят ще бъде разрешен толкова бързо. 


Оперативно-издирвателните действия на главен инспектор Владислав Ангелов – началник на отдел „Криминална полиция“ в РУ Ботевград, инспектор Христо Христов и екипът им, на които и пред Вас изказвам сърдечна благодарност, очевидно бяха достатъчни и ефективни.


В този случай техният личен принос е показател за добрата работа на органите на МВР. Те ми върнаха доверието в тази институция. Затова искам да им засвидетелствам своята благодарност - с доверието и вярата, че българският полицай, въпреки изпитанията и сложните обстоятелства, свързани с реформите, изпълнява ефективно своите задължения. Вярвам още, че в нелеката ежедневна работа ще бъдете и занапред така отговорни, за да има и други поводи за благодарност към Вас от обществото!


Нека с гордост и удовлетворение от успехите преодолявате професионалните изпитания! Здраве, сили и успех на всички!


С уважение А. Иванова


Ботевград


Писмото е предоставено за публикуване от неговия автор.