Отборът на ТПГ „Стамен Панчев“ се представи достойно на регионалния кръг на националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, проведено в Технически университет  в Габрово на 24.03.2017г.


Младшият отбор на ТПГ „Стамен Панчев“ участва за втори път в националното състезание и за втори път се класира за регионален кръг. Учениците се  състезаваха в два етапа: решаване на тест, измерващ знанията по електротехника и градивни елементи и изработка на електронно изделие. Единственият дамски състезателен отбор трябваше да се пребори с мъжките отбори от Правец, София, Видин, Габрово, Монтана, като изработи електронно изделие „Мигащо сърце“. 


В оспорваното състезание учениците от ТПГ „Стамен Панчев“, професия „Техник по комуникационни системи“, специалност „Телекомуникационни системи“ извоюваха  трето отборно и трето индивидуално място. Отборът на учебното заведение бе съставен от Маргарита Севдалинова Андреева и Йорданка Димитрова Петкова. За постигнатия резултат учениците получиха грамоти с уверения, че ще бъдат приети за студенти в ТУ Габрово по желана от тях специалност.


Отборът бе подготвен от инж.Петя Събева, инж.Таня Мишева и Валентина Декова.