Президентът на Република България – генерал Румен Радев, ще посети Ботевград на 1 юни. Той ще участва в общоградското поклонение в памет на патрона на града – Христо Ботев. Генерал Радев ще произнесе слово пред паметника на поета-революционер в центъра на Ботевград. Преди това той ще се срещне с кмета Иван Гавалюгов. Срещата ще протече в рамките на половин час. 


„Надявам се, че разговорът ще бъде конкретен и ползотворен. Доколкото е възможно, президентската институция, надявам се, да вземе отношение по поставените от нас проблеми. Естествено ще се съобразим с възможността и компетенциите на тази институция. Не бих си позволил да говоря неща, които всъщност нямат пряка отношение към дейността на президента на Република България. В крайна сметка това няма да ни е първа среща. Имах възможността, както с повечето кандидати за президенти, да се срещна с Румен Радев по време на неговата предизборна кампания. Още тогава го запознах с проблематиката на нашия град и нашата община”, сподели кметът на Ботевград.  


След Ботевград президентът Радев ще посети Враца, където ще се включи в тържественото честване на Деня на Ботев и Ботевите четници.