БК Черно море е платил задълженията към бившия състезател на Черно море Порт Варна Александър Андреевич, съобщи наставникът на варненския тим Дарин Великов. Задълженията са в размер на 25 000 евро. Великов обаче изрази учудването си как от ФИБА Европа от една страна признават идентичността на Черно море Тича, а от друга го принуждава да плати 25 000 евро за Андреевич, който е носил екипа на Черно море порт Варна.

"Спортното право няма нищо общо с правото в другите сфери", коментира Великов. Според решението ние сме нов клуб, имаме си своята идентичност, но ще трябва да платим задълженията към Андреевич, каза специалистът. Според него това са две взаимно изключващи се неща.

"ФИБА Европа ни признава, че сме нов клуб, че повече никой не може да завежда дела срещу нас, но всичко това може да се случи само при условие, че заплатим на Андреевич. Ние се съобразихме с това решение, тъй като нямаше друг шанс, за да имаме този отбор, за който сме положили много усилия. Така че фактите са такива. Платихме на Андреевич 25 000 и същевременно сме нов клуб", каза още Великов. Той каза, че в момента всичките на клуба са в юридическия отдел на ФИБА Европа.

"Имаме споразумение с играча, той е получил задълженията и няма вече никакви претенции към клуба", обясни Великов. Той допълни, че забраната Черно море Тича да картотекира нови състезатели е паднала. В отговор на въпрос ще обжалва ли решението клубът Великов каза, че ще бъде обжалвано, но това става в други инстанции. Клубът ще обжалва и за пропуснати ползи.

Специалистът каза още, че новите попълнения няма как да са готови на 100 процента за предстоящия мач с Академик Бултекс.