Всички детайли около влизането на Лукойл като основен споносор на Левски 2014 ще бъдат разкрити утре. Това бе обявено от пресслужбата на Лукойл Академик, която разпространи информация, че в петък, от 12.00 часа, в Пресклуб БТА ще се проведе пресконференция, която касае генералното спонсорство на петролната компания Лукойл България и баскетболния тим на "сините".

Очаква се участие в нея да вземат Тити Папазов, който ще продължи да бъде треньор на клуба, както и Тодор Стойков, който ще стане президент на столичани. Не е ясно дали ще присъства основния благодетел на проекта - Валентин Златев.


Самият Златев разкри подробности за сделката, която превръща ръководената от него компания "Лукойл България" в генерален спонсор на Лукойл Левски.


“Решението, което взех не е спонтанно. Това е решение, което назряваше в годините, тъй като търсим развитие. Чест е да си шампион на България, но ние търсим развитие и на европейската сцена.



“Левски" е отбор с история. Тити Папазов крепеше баскетболния отбор на “сините през последните години. С него водихме много сериозни разговори. Казах му да се определи какъв иска да бъде - треньор, политик, общественик или артист. Тити избра да е старши треньор, което показва неговото голямо желание и отдаденост към Левски. Сигурен съм, че в тандем с Тошко Стойков ще постигнат сериозни успехи на международното поле. Амбицията ни е да постигнем сериозни резултати на европейско равнище”, разкрива още Златев.


“Ако говорим за традиции по отношение на баскетбол, то отборът на Лукойл има повече от Левски. Но 14 години Лукойл е шампион, а в същото време нямаше собствена зала, в която да играе мачовете си от европейските клубни турнири и беше принуден да търси различни”, добавя Златев, като сподели също, че в Правец ще останат юношите на клуба, които ще работят с Петко Маринов и Георги Давидов.