Ботевград отново е домакин на областния кръг на състезанието по пожароприложен спорт. То се провежда днес. В него участват рекордните 14 отбора от районните служби в РДПБЗН – София.


Състезанието включва четири дисциплини:  Изкачване с щурмова стълба, 100–метрова пътека с препятствия, Пожарна щафета 4х100 м с препятствия и Бойно разгръщане от мотопомпа.


На официалното откриване на надпреварата бяха зам.-кметът на Община Ботевград – Цветелин Цветков, Наталия Николова - административен ръководител на Окръжна прокуратура – София, и комисар Георги Иванов - директор на РДПБЗН – София.


„Пожелавам състезанието да премине в дух на спортсментсво, на ферплей и разбирателство. Нека участниците постигнат най-високите си резултати“ – каза Георги Иванов при откриването. Той благодари на всички, участвали в организацията по провеждане на областния кръг на традиционнатта професионална надпревара, даваща възможност на пожарникарите да премерят сили.  


Състезанието продължава при следната програма:


13:00 часа – Провеждане на дисциплината „Пожарна щафета 4х100м с препятствия„. Място на провеждане – стадион „Христо Ботев“ – Ботевград;


15:00 часа – Провеждане на дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа„. Място на провеждане – стадион „Христо Ботев“ – Ботевград; 


18:00 часа –  Закриване на състезанието и награждаване. Място  – стадион „Христо Ботев“ – Ботевград.