Утре - събота, 8 декември Балкан ще бъде домакин на Берое в мач от НБЛ. Това е първа официална среща на тима от Ботевград след близо 20-дневна пауза, последната бе на 16 ноември с Черно море Тича. С този мач Балкан завършва първото завъртане от редовния сезон на лигата. Двата тима се срещнаха на финала на предсезонния турнир "Георги Христов", тогава Балкан победи с 99-83.


Двубоят с Берое поставя началото на тежка серия от 7 срещи до края на календарната 2018 година. В сряда, 12 декември Балкан посреща унгарския Алба Фехервар в първи мач от новата група на ФИБА Къп. В неделя, 16 декември зелените са домакини на Академик Бултекс 99 от шампионата на НБЛ. На 19 декември зелените гостуват в Израел на Ирони Нес Зиона за ФИБА Къп. А веднага след това - в неделя, 23 декември са гости на Рилски спортист.


На 27 декември Балкан ще изиграе първия си мач от четвъртфиналите за Купата на България. Съперникът му ще стане известен във вторник, 11 декември, когато се тегли жребият. А последният мач на Балкан за календарната 2018 година е на 30 декември, когато е домакин на Академик.