От началото на годината в Софийска област са заведени 64 дела за кражба на ток. Ботевград е на първо място  с 41 дела, това заяви директорът на ОДМВР София старши комисар Николай Спасов в интервю за „24 часа”.
На въпрос каква е истинската причина за убийството на Камелия Аярова и последвалото самоубийство на съпруга й Людмил, полицейският шеф отговоря: „Без да навлизам в конкретика, мотивът е любовна драма, а оръжието е нож. Искам да подчертая изключително добрата организация и координаиця на действията между служителите на областната дирекция, СОБТ и Главна дирекция „Национална полиция”, които продължиха през цялата нощ. Изключително важна бе и професионалната намеса на  психолозите от Института по психология на МВР, които беседваха с децата на семейството веднага след инцидента”.
Като най-тежки криминогенни райни в Софийска  област комисар Спасов определя ромските махали в Ботевград, Ихтиман и Самоков. „Направили сме анализи и провеждаме регулярни операции с жандармерията. Резултатите показват, че това дава своя положителен ефект – каза Николай Спасов. – За първите три месеца на годината на територията на РУ Ботевград престъпленията против собствеността /кражбите/ са намалели с над 50% спрамо същия период на 2018 година: от 89 на 40”, допълва шефът на ОДМВР.