Отборът на Левски Лукойл се сдоби с две нови попълнения в рамките на един ден. Екипа на “сините” ще облекат Цветомир Чернокожев и Станислав Ваклинов. Това обяви старши треньорът на столичния баскетболен тим Константин Папазов пред Sportal.bg. Сделките на двамата ще бъдат финализирани до края на деня.


Столичани ще разчитат и през новия сезон на играчите си с договори. Това са Христо Захариев, Венцислав Петков, Чавдар Костов, Асен Великов, Лъчезар Димитров и Николай Михайлов.

През миналия сезон Чернокожев се състезаваше за елитния словашки Левице, като това бе първото чуждестранно изпитание за 21-годишното крило. Българският национал записа средни показатели от 5.5 точки и 3.2 борби по словашките терени. Той успя да помогне на отбора си да се окичи със сребърните медали в шампионата. Сега Чернокожев се завръща в България, където израсна с екипа на Академик (София).

Станислав Ваклинов пристига в Левски Лукойл, след като изкара три години в Берое. Центърът взе участие в общо 25 мача през миналия сезон в България, постигайки средно по 7.7 точки и 5.1 борби в трудната за старозагорци кампания.