Търсещи реализация млади хора получиха информация за лятната Стажантска програма на компанията


Елаците-Мед АД взе участие в най-голямото кариерно изложение „Национални дни на кариерата‟, което се проведе на 29 март в НДК. На щанда на компанията търсещите кариерно развитие или стаж бяха посрещани от Даниела Горанова, ръководител отдел „Подбор персонал, обучения и квалификация“, и Мариана Вътева, експерт в отдела. 


“Радваме се да сме част от този форум, на който се събират млади хора, амбицирани и търсещи своята професионална реализация. Срещите с тях са много зареждащи и за нас е удоволствие да представим възможностите за кариера в Елаците-Мед. На днешния форум за първи път представяме и нашата лятна Стажантска програма за 2022, в която могат да се включат студенти, а основната ни цел е, идвайки при нас, младежите да получат ценен практически опит в реална работна среда, в съответствие с най-добрите практики в минно-добивния бранш“, споделят г-жа Даниела Горанова и Мариана Вътева.


По време на изложението представителите на дирекция „Човешки ресурси“ предоставиха  на посетителите на щанда информация за предимствата да бъдеш служител в компания като Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, както и за условията за стаж. Младите хора разговаряха с екипа на Елаците-Мед и имаха възможност да видят отблизо макети на едни от най-често използваните машини в минния процес.


През летните месеци - юли, август и септември Елаците-Мед ще очаква да посрещне за 11-ти поред път студенти и млади специалисти от редица инженерни и икономически специалности, готови да заимстват опит от едни от най-добрите професионалисти в своите области.


Изложението даде възможност и за всички онези, които търсят своето работно място. Затова на щанда на Елаците-Мед представителите на компанията представиха и свободните работни позиции в дружеството, като запознаха посетителите с процеса по кандидатстване, с предимствата да си част от екипа на едно от водещите минни дружества в България, както и добрите условия на труд, възможности за професионална реализация и социални придобивки.


В изложението участваха над 50 водещи работодатели в страната,  като събитието бе посетено от  над  2 300 млади специалисти и студенти от водещи университети в България.