В последната си среща от първата фаза на Югозападната трета лига, играна днес на  Герена, футболният отбор на Балкан постигна убедителен успех срещу гостуващия Левски Раковски с 5-1. И завърши на трето място в класирането с 40 точки и голово съотношение 43-28.


Павел Петков откри резултата в 23-та минута с удар от малък ъгъл.  Десет минути по-късно той центрира прострелно и Димитър Руйчев покачи на 2-0 с удар от въздуха. А в 42-та минута Иван Алексиев улучи напречната греда.


Балканци превъзхождаха и през второто полувреме.  Калоян Бонев вкара третия гол за Балкан в 59-та минута, след като се освободи чудесно от защитата. Три минути по-късно гостите се възползваха от недобро взаимодействие на защитата на Балкан и намалиха на 3-1.


В 67-та след отлична четириходова атака Павел Петков вкара втория си гол в мача за 4-1 за Балкан. Пет минути преди края Виктор Атанасов наказа грешка на вратаря на гостуващия тим и прати топката в опразнената врата за крайното 5-1.


В следващата фаза в една група са отборите, заели първите 5 места в двете предварителни групи. Тя започва другата събота. В нея Балкан ще бъде домакин на третия от другата група - Вихрен Сандански.


Но преди това - в сряда, 15 март ще изиграе отложения междуобластен полуфинал за Купата на АФЛ. Мачът с Марек Дупница е от 16.00 ч. на неутрален терен в Елин Пелин.