Днес в междуобластния полуфинал за Купата на АФЛ, който се игра в Ботевград, футболистите на Балкан победиха Марек Дупница с 2-0. И ще играяят финал на Югозапад с отбора на Вихрен, който най-вероятно ще бъде на 30 март.


В днешната среща лидерът в Югозападната трета лига бе без няколко от основните си футболисти. Домакините надиграха своя съперник и спечелиха абсолютно заслужено.


Балкан поведе с гол в 42-та минута. Калоян Бонев завърши отлична многоходова комбинация на домакините и с отмерен удар вкара топката зад вратаря. В последната минута на полувремето Марек улучи страничната греда и това бе единствената му възможност за гол до края на мача..


В 52-та минута Димитър Руйчев имаше идеална възможност да вкара втори гол за Балкан, но от три метра не улучи вратата. Топката попадна у него,, след като удар на Калоян Бонев бе спасен от вратаря на гостите.


В 82-та минута съдията отсъди дузпа в полза на Балкан за събаряне на Йордан Дамянов в наказателното поле. Павел Петков отбеляза хладнокръвно от бялата точка за 2-0.


В събота започва първенството на първите десет отбора от Югозападната трета лига. Балкан е домакин на Кюстендил, над който няма победа досега.