За да отбележат своя половин вековен юбилей, малчуганите и техните учители са подготвили грандиозен спектакъл, който ще се състои на 28 април от 17:00 часа в големия салон на читалище „Христо Ботев".


Детска градина №4 е открита на 12 септември 1973 година в приспособени помещения в сградата на старата болница. На следващата година е преместена в къща и към нея са прикрепени още два филиала. През март 1978 година детската градина се мести в новопостроената сграда на ул. „Александър Стамболийски“, а на 21 ноември 1991 година е именувана „Синчец“. Така църковният празник Ден на християнското семейство и младеж се превръща и в празник за детската градина. Всяка година на този ден „Синчец“ приема в голямото си семейство най-малките - 3-годишни деца.


В момента детската градина е една от най-големите и желани в община Ботевград. В нея се обучават 160 малчугани, разделени в 6 групи. Детската градина, нейните служители и директори, са носители на редица награди. Те участват активно в различни обучителни курсове и национални програми, което позволява развитието и внедряването на иновативни технологии на обучение в детското заведение.