Днес футболистите на Балкан постигнаха убедителна победа с 5-0 над гостуващия ОФК Костинброд в четвъртфинален мач от областниа кръг на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига.


Първото попадение за Балкан бе отбелязано чак в 38-та минута от Николай Миков, който засече по отличен начин пробив отляво на Александър Иванов.


През второто полувреме гостите от Костинброд видимо свалиха гарда и допуснаха още 4 гола. В 53-та минута Павел Петков с отмерен удар направи 2-0. В 71-та на 3-0 покачи централният защитник Иван Алексиев след удар с глава.


Двайсет минути преди края в игра влезе треньорът иш президент на Балкан Иван Редовски, който скоро отпразнува 42-тк си годишнина. Той показа, че въобще не е загубил голмайсторския си нюх - Павел Петков му подаде топката на чиста позиция и той не сгреши за 4-0. В последната минута на срещата крайното 5-0 оформи след технично изпълнение Павел Петков, това бе негов втори гол в мача.


В събота двата отбора ще се срещнат отново, пак в Ботевград и пак от 16 часа, този път за първенство на Югозападната трета лига. Едва ли тогава гостите от Костинброд ще се представят както в днешната среща.


Следващият съперник на Балкан за купата на АФЛ ще бъде Ракитин Трудовец, който отстрани след служебно 3-0 Левски Долна баня.