След като в сряда футболистите на Балкан разгромиха ОФК Костинброд в среща от областния кръг на АФЛ с 5-0, в събота те отново бяха убедителни срещу същия съперник, този път в среща от 12 кръг на Югозападната трета лига. Сега те спечелиха с 4-1.


Головата сметка за домакините бе открита в 23-та минута от защитника Иван Алексиев, който надскочи всички в наказателното поле на Костинброд и с глава забоде топката в мрежата след центриране на Павел Петков. Седем минути по-късно самият Павел Петков покачи на 2-0. Той бе точен от бялата точка, след като Николай Миков бе подкосен в пеналта.


В 49-та минута резултатът стана 3-0 с попадение на Николай Миков, който получи добър пас от Йордан Дамянов. Най-зрелищното изпълнение бе на Здравко Атанасов в 76-та минута. Той изпълни по чудесен начин странична ножица след центриране на Павел Петков и не остави никакви шансове на вратаря Галев за 4-0 /вж снимката/. В последните секунди на мача еферът даде дузпа и за Костинброд, който я вкара и веднага след това даде края на мача.


Балкан излезе на четвърто място във временното класиране на Югозападната трета лига. В следващия 13 кръг е гост на дубъла на Левски.