На 14-ти ноември 2023 г., новоизбраният кмет на община Етрополе инж. Владимир Александров положи клетва. Областният управител на Софийска област Юлиян Леков връчи на кмета огърлието и символичния ключ на града.


"В Етрополе се проведе кметска надпревара, достойна за Олимпиада. Но изборите свършиха, а Вие сте избраните, които ще трябва да работят за по-добрия живот на етрополци през следващите 4 години.


Пожелавам успех и здраве на кмета Владимир Александров и на новоизбраните общински съветници!", каза г-н Леков.


Той даде думата на кмета на община Етрополе Владимир Александров.


„За мен е голяма чест да нося символите на града и да пазя ключа и то с една единствена цел – благополучие на община Етрополе. Община Етрополе има потенциал, който всички ние сме длъжни да развием по прозрачен и достъпен начин. Нека бъдем безупречни в нашите решения, които няма да са лесни и леки.“, заяви кмета.


На тържественото заседание клетва положиха и кметовете на кметства и общинските съветници. След проведено тайно гласуване бе избран и председател на Общинския съвет – г-жа Боряна Керемидска.


„Призовавам да бъдем единни и да се обединим около отговорността, която поехме днес и желанието за благоденствие на нашите съграждани. Първите неща, които си поставям за цел е да гласуваме нов правилник на ОбС, нови комисии и ще помоля колегите от ГЕРБ и „Левицата“ за единност и съдействие“, каза г-жа Керемидска.


„Пожелавам успех на всички общински съветници. Пожелавам им да бъдат креативни и конструктивни и да запомнят, че нашата единствена цел е просперитет на община Етрополе. няма да щадя време, средства и нерви и няма да проспя и пропусна четири години в безгрижие. Ще се боря всячески за просперитетите на община Етрополе! Благодаря Ви!“, допълни още кмета на община Етрополе Владимир Александров.


По стар български обичай гостите бяха посрещнати с питка и сол от момичета, пременени в характерните за Етрополе народни носии, след което беше отслужен и водосвет от отец Огнян за здраве и ползотворен мандат. 


Кметът на община Етрополе Владимир Александров получи поздравителни адреси от Национално сдружение на общините в Република България, от лидера на БСП г-жа Корнелия Нинова и от инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на най-големият работодател на територията на община Етрополе „Елаците-Мед“ АД.


 


Текст и снимки: Сибила Кусева